Wethouders lazen voor op bassischolen Biggekerke en Meliskerke

Vrijdag 8 oktober was de Dag van de Duurzaamheid. Wethouders Wisse en Roelse lazen voor op Basisschool Onderdak in Biggekerke en de Boazschool in Meliskerke. In het hele land waren voorleesacties op basisscholen.

Beide wethouders lazen voor uit het boek ‘De Kracht van nieuwe Energie’. Dit boek schreven pabo-studenten in 2018 uit het hele land. Voor groep 1 tot en met 8 schreven zij voorleesverhalen over het thema Nieuwe energie waarbij kinderen van de basisschool illustraties maakten. Na het voorlezen van het verhaal ‘Sven en de keizerspinguïns’ spreken de Wethouders samen met de kinderen over de Duurzame Ontwikkeling Doelstellingen. Dit zijn uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Kinderen leren zo op een toegankelijke wijze over de 17 ‘volwassen’ Sustainable Development Goals.

Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. In 2018 werd elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. De coöperatie Leren voor Morgen nam het stokje van Urgenda over en organiseert sinds 2019 de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Duurzaam onderwijs is toekomstbestendig en inspirerend!

Be the first to comment on "Wethouders lazen voor op bassischolen Biggekerke en Meliskerke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*