Wethouder Chris Simons naar de Tweede kamer

Met ingang van 22 maart wordt Chris Simons lid van de Tweede Kamer. In 2021 stond hij op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. Eén van de huidige Kamerleden valt uit vanwege ziekte. Simons heeft daarom het verzoek gekregen om zitting te nemen in de Tweede Kamer.

In totaal heeft Chris Simons zich ruim 16 jaar ingezet voor de gemeente Middelburg. In maart 2006 begon hij als fractievoorzitter en raadslid in de gemeenteraad. Sinds 2011 is hij wethouder.

In de laatste collegeperiode was zijn portefeuille: Sociale Zaken en werkgelegenheid, armoedebeleid en arbeidsmarktbeleid, Infrastructuur en verkeer, Toerisme, recreatie en stadspromotie, Gemeentelijke accommodaties, onroerend goed, Samenwerking met andere gemeenten, Sport, Verbouw theater en Omgevingsvisie. Daarnaast was hij wijkwethouder Griffioen, Klarenbeek – Veersepoort en Binnenstad.

Met ingang van 22 maart 2022 stopt zijn wethouderschap. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen en de nieuwe coalitievorming, overleggen de huidige coalitiepartijen hoe de komende periode de portefeuille van wethouder Simons wordt ingevuld.