Wethouder Chris Maas opent nieuwe wereldwinkel in Serooskerke

De Wereldwinkel Serooskerke verhuist naar de Torenstraat. De voormalige ‘bakkerij-opslag’ is door de nieuwe eigenaars omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel.

Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

Eigenaars en verhuurders Wendy Jongepier en Sybren Willems zijn blij met deze oplossing. Ze zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand. Boven de winkel komt nog een Bed & Breakfast. Verder is er beneden een pantry en een toilet en zal er een atelier komen dat voor allerlei activiteiten bruikbaar is.

Ook het bestuur van de Wereldwinkel is heel tevreden met de nieuwe locatie. Voorzitter Peter Louwerse: “We hopen op meer klanten op deze prachtige locatie. We bestaan nu 33 jaar en door de corona-epidemie hebben we veel omzet gemist. We willen graag dé cadeauwinkel van Serooskerke zijn.”

De Wereldwinkel heeft haar deuren van het nieuwe pand op woensdag 10 november geopend. Chris Maas heeft de officiële opening mogen verzorgen: “Fijn dat we hier kunnen staan en dat het gelukt is om een nieuwe locatie te vinden. Inmiddels bestaan jullie al 33 jaar en dat is mede te danken aan de fantastische vrijwilligers.

Wethouder Chris Maas bij de opening ©Gemeente Veere

Chris Maas: “Veel mensen die jullie producten maken zijn arm. Met de verkoop bij de Wereldwinkel krijgen ze een geregeld inkomen. Ik vind het heel belangrijk en goed dat deze mensen zich mede door jullie kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat veel inwoners van Serooskerke en omgeving jullie winkel gaan bezoeken. Er zijn veel originele cadeaus en eerlijke producten uit andere culturen. Veel producten zijn ook nog eens duurzaam. De wereld wordt hiermee een betere plek om te wonen.”

De Wereldwinkel Serooskerke draait geheel op vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zo is er een stichtingsbestuur van vijf mensen en momenteel zijn er 22 mensen die winkeldiensten draaien en de in- en verkoop verzorgen. De meeste producten komen van Fair Trade Original in Culemborg. De winkel hoeft geen grote winst te draaien maar probeert elk jaar wat over te houden om de kosten te dekken en om bijvoorbeeld de winkelinrichting te kunnen vernieuwen. 

De wethouder bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van de Wereldwinkel of nog meewerkt aan de verbouwing. Hij wenste de eigenaar, het bestuur en de vrijwilligers veel succes en alle klanten veel winkelplezier.

Be the first to comment on "Wethouder Chris Maas opent nieuwe wereldwinkel in Serooskerke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*