Visserijdag Arnemuiden na twee jaar weer een groot succes

Na een tussenstop van twee jaar, kon op zaterdag 25 juni de Visserijdag weer georganiseerd worden. En dat was weer zoals vanouds!

Door: Jelte Poppe

De afgelopen twee jaar kon de visserijdag helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatrelegen, maar dit jaar hebben ze weer een echte visserijdag! Een sfeervolle dag vol echte “Erremuse” traditie. Denk hierbij aan streekdracht, visserij, scheepvaart en natuurlijk ringrijden. Ook waren er verschillende kramen, open musea, openstelling van de kerk en diverse foodtrucks.

De man met de goude onderzeeboot ©Jelte Poppe

Ook hadden ze op de markt een veiligheidsplein. Hier kon je de EHBO van Arnemuiden vinden, samen met de brandweer, KNRM aangevuld met nog diverse kraampjes. Ook konden mensen vrijdag en zaterdag genieten van diverse optredens op het havenhoofd. Ook reed Arthur van Poppel op zaterdag vanaf 11:00 uur rond in zijn goudkleurige onderzeeboot.

Luister hier het interview terug van Kees Riemens met Corrina Bezemer

Ook aan de kinderen was gedacht! Zo stond er een springkussen, en Luca Simonelli speelde muziek in de tuin van Jan en Ineke Poortvliet aan de Langstraat. Voor het museum Arnemuiden kon je het garnalen pellen bekijken, en was er gratis toegang voor de musea.

Ook was traditioneel waren er tijdens de weer ringrijders van de partij. Zij startte vanaf 08:00 uur in de Burg. Hackstraat.