Veere wil voor ruim 1 miljoen euro kinderspeelplaatsen vernieuwen “De wipkip is niet meer van deze tijd”

De gemeente Veere investeert de komende 10 jaar ruim 1 miljoen gulden in vernieuwing van kinderspeelplaatsen. Die moete volgens wethouder Pieter Wisse (CDA) “avontuurlijk en uitdagend zijn. De wipkip is niet van deze tijd.” 

Wisse zei dit dinsdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. Raadslid Tim de Kraker van Hart voor Veere (HVV) merkte op dat sommige speelplaatsen er op dit moment ‘armetierig’ bij liggen, omdat oude speeltoestellen al zijn weggehaald, maar de nieuwe nog niet zijn gearriveerd. Volgens Wisse heeft dat te maken met lange levertijden van de producenten van speeltoestellen. “Net als andere sectoren kampt ook deze met personeelstekorten.” 

Oud en onveilig 

Dat de vervanging van speeltoestellen noodzakelijk is, staat volgens Wisse buiten kijf. “Veel toestellen zijn oud, onveilig en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Kinderen willen tegenwoordig op uitdagend op natuurlijke wijze spelen.” Na de zomer presenteert het college een plan om op diverse plaatsen in de gemeenten de speelplaatsen te renoveren.  

Extra geld bouw dorpshuis Aagtekerke 

De raadsleden spraken ook over een extra krediet van 585.000 euro voor de bouw van een nieuw dorpshuis in Aagtekerkes, dat ook dienst moet doen als gymzaal en gezondheidscentrum. Volgens het college is de bouw, die na de zomer moet beginnen, duurder geworden vanwege de gestegen prijzen van grondstoffen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Alle raadsleden vonden het jammer dan het project duurder uitvalt, maar ze vonden het geen aanleiding om er de stekker uit te trekken. Het dorpshuis in Aagtekerke moet in juni 2023 klaar zijn. 

Het was gisteren de laatste keer dat het college van PvdA/GroenLinks, CDA en DTV met de gemeenteraad vergaderde. Donderdag treedt er een nieuw college van SGP, CU, VVD en HVV aan. 

Comments are closed.