Van Dixhoornbrigade in de race voor ‘Reddingsbrigade van het jaar’

foto: ©Van Dixhoornbrigade

De Middelburgse reddingsbrigade maakt kans op de titel ‘Reddingsbrigade van het jaar 2021’. De vereniging is in de race voor de titel vanwege de forse ledengroei die men de afgelopen tijd heeft gerealiseerd.

Op 21 mei wordt duidelijk of de Van Dixhoornbrigade, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, de titel ook daadwerkelijk in de wacht sleept.

De verkiezing voor reddingsbrigade van het jaar vindt plaats nadat uit het hele land inzendingen worden gedaan. Naast Middelburg zijn sowieso ook de brigades uit Dordrecht, Heemskerk, Houten, Roermond en Vianen genomineerd. De Middelburgse brigade is genomineerd omdat de vereniging in de afgelopen tijd met 30 procent in ledental is gegroeid. Dit met name dankzij een stevige promotie. Lifeguards van de Van Dixhoornbrigade zijn bovendien in juli 2021 actief geweest bij de hoogwaterramp in Limburg, waarna de brigade veel in het nieuws was. Door bijzondere initiatieven bleven de leden ook tijdens de coronacrisis nog met elkaar in contact. Al met al goed voor een flinke ledengroei.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Middelburgse redders werden ingezonden voor brigade van het jaar. In 1994, 2011 en 2013 werd men ook genomineerd. Toen ging de prijs echter aan de Middelburgers voorbij. In mei 2006 werd de brigade wel beloond. Toen kreeg men de titel ‘Brigade van het jaar 2005’. Toen werd de club onder meer beloond voor de inspanningen om tot een junior rampenploeg te komen om zo de doorstroom naar de senioren rampenploeg te vergemakkelijken.

De Van Dixhoornbrigade bestaat dit jaar overigens 50 jaar. Volgende week wordt dit gevierd met een feest voor de leden, op 8 oktober staat een reünie gepland voor zowel bestaande als oud-leden. Mensen die lid zijn geweest van de vereniging kunnen voor meer informatie een e-mail sturen naar reunie@vandixhoornbrigade.nl.