TTV Arnemuiden maakt zich op voor 50-jarig jubileumfeest

©TTV Arnemuiden

Tafeltennisvereniging Arnemuiden blaast eind van het jaar vijftig kaarsjes uit. Om die reden organiseert de vereniging op zaterdag 10 december een jubileumdag met (oud)leden. Onder meer een toernooi, kinderactiviteiten, een receptie en feestavond staan op het programma.


Tafeltennisvereniging Arnemuiden (TTVA) werd opgericht op 4 december 1972 door Eddy en Leo Goormachtig en Kees Schuit. De eerste jaren werd er gespeeld in het oude gymnastiekgebouw aan de Clasinastraat. Na 10 jaar werd het huidige clubgebouw, Matchpoint ’82, betrokken. Voormalig voorzitter Niek Baarends werd vlak na de oprichting lid van de vereniging, een jaar later gevolgd door Casper van Belzen. Zij zijn de langst actieve leden binnen de vereniging en maken nog altijd deel uit van het vierde seniorenteam.

Het aantal leden is door de jaren heen sterk afgenomen, al hebben de senioren nog een trouwe kern van vier teams. Op woensdagavond zijn de recreanten actief.
Talenten als Dennis en Leon van Boven, Mariska Goormachtig, Jan-Rien Meerman braken in de loop der jaren door bij de club, al is de bekendste speler wellicht Jan Poortvliet, die het later tot Oranje zou schoppen.

Het sportieve hoogtepunt werd in het voorjaar van 2011 bereikt toen het eerste herenteam kampioen werd in de 2e divisie. Het seizoen daarna mocht het team uitkomen in de eerste divisie, het hoogste niveau dat is gespeeld in Arnemuiden. Komend najaar komt het eerste herenteam opnieuw uit in de tweede divisie, daarmee is het team momenteel de  hoogst spelende tafeltennisvereniging dat Zeeland rijk is.


Naast de landelijke en regionale competitie worden jaarlijks de nodige tafeltennissers verwelkomd op het eigen tafeltennistoernooi dat aansluitend aan de voorjaarscompetitie wordt georganiseerd. Dit toernooi ging 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup door het leven. Na 10 jaar ABM ICT-Cup gaat het toernooi nu onder de nieuwe naam Rijkse iT Cup door het leven.
Het laatste nieuws over de jubileumdag is te vinden op www.ttvarnemuiden.nl. Oud-leden die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via het e-mailadres jizwemer@hotmail.com