Suzan fietst heel Nederland door voor doodziek nichtje van vijf jaar

Bijna 1400 kilometer in 14 dagen fietst ze voor haar doodzieke nichtje Faelin. Morgen gaat ze van start in Groningen. Van daaruit rijdt Susan Flokstra, oftewel tante Suus, tot en met 25 juni heel Nederland rond.

Met elke kilometer die ze fietst, haalt ze sponsorgeld op voor de levensreddende behandeling die de 5-jarige Faelin uit Groningen nodig heeft en alleen in Amerika kan krijgen.

Op 21 juni ontwaakt Susan in haar tentje op de camping in Vrouwenpolder om haar fietstocht voor te zetten richting Den Haag. Hier zal ze bij een sponsor van stichting Faelin logeren. De volgende ochtend vervolgt ze haar bijzondere fietstocht naar Heemskerk, waar op 22 juni een bedje op haar staat te wachten.

Foto: Suzan Flokstra

Via de social media accounts van stichting Faelin hebben volgers massaal logeeradressen aangeboden. Binnen enkele uren werden alle 14 slaapplekken, ontbijtjes en diners geregeld.

Faelin lijdt aan een genmutatie, die zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. De mutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft. Er bestaat een reële kans dat ze overlijdt door een aanval. Haar ouders hebben Faelins leven al meer dan zestig keer moeten redden.
In Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gezonde genen de functie van het kapotte gen vervangen. Er is een trial gestart waarbij kinderen met hetzelfde ziektebeeld worden behandeld. Faelin is geselecteerd om mee te doen, maar er is veel geld voor nodig.

Route van de fietstocht die Suzan aflegt door Nederland

Deze fietstocht is onderdeel van een bredere crowdfundingactie van stichting Faelin. Doel van de actie is € 500.000 in te zamelen. Dat bedrag is nodig voor zorg-, reis- en verblijfskosten. De behandeling wordt niet vergoed en de zorgkosten in Amerika zijn veel hoger dan bij ons. Iedereen die wil bijdragen, maar niet mee wil doen aan de sponsoractie, kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis/donateurs. Ieder bedrag is meer dan welkom. Inmiddels is er bijna € 90.000 opgehaald.

Foto: De doodzieke Faelin van Balen