Steekpartij bij het AZC Middelburg

Woensdagavond heeft er bij het AZC aan de Laurens Stommesweg. Meerdere ambulances, politie-eenheden en de traumahelikopter werden op dit incident afgestuurd.

Door: Jelte Poppe

De melding werd gedaan omstreeks 21:06 uur. Wat er precies heeft afgespeeld is (nog) niet bekend. Één persoon is met de ambulance afgevoerd.

De traumahelikopter was al onderweg naar Zeeland. Deze werd rond 20:57 naar de Sint Jacobsstraat in Vlissingen gestuurd. Hier bleek sprake te zijn van een misdrijf Het slachtoffer is hierbij overleden. De Sint Jacobsstraat was ten tijde van dit incident afgesloten. Er wordt nog onderzoek gedaan.

De traumahelikopter werd echter gecanceld voor Vlissingen, en ter plaatse gevraagd voor de steekpartij bij het AZC. Ook hier hoefde de helikopter niet ter plaatse te komen. Hij werd ter hoogte van Wilhelminadorp gecanceld.

De politie liep ter plaatse wel met een schild, maar het is verder niet bekend of er een verdachte is aangehouden.

Het is al de tweede steekpartij op Walcheren in korte tijd. Vorige week zaterdag vond er ook een steekpartij plaats bij de Jumbo in Vlissingen. Hierbij raakte een 23-jarig slachtoffer zwaargewond.