Standwerkersconcours en CuliKaravaan in Middelburg

Foto: ©Gemeente Middelburg

Donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n twintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Een jury beoordeelt de manier waarop de standwerkers hun product aan de man brengen. Deze jury beoordeelt de standwerkers naast originaliteit en overtuiging ook op hun welbespraaktheid.

Om 17.00 uur reikt wethouder Rutger Schonis aan de drie beste deelnemers de prijzen uit. Deze prijsuitreiking vindt plaats in de Lange Delft op de hoek met de Segeersstraat. Voor de winnaar is er een wisseltrofee. Deze beker is genoemd naar de bekende standwerker met zijn groenteschaaf, Bertus de Regt.

Op 3 juni 1954 werd voor de eerste keer in Middelburg een standwerkersconcours georganiseerd, omdat de warenmarkt op donderdag na de oorlog weer zijn oude glorie heeft herkregen. Dit standwerkersconcours, tevens voor het eerst een dergelijk evenement in Zeeland, was een groot succes.

Donderdag 11 augustus is het niet alleen standwerkersconcours in Middelburg. Ook is het de laatste dag van de kermis.

Ook is op dat moment Culikaravaan. Een culinaire karavaan van mobiele keukens die samen met een verscheidenheid aan artiesten, muziek en amusement een fantastisch evenement neerzetten op: 10, 11, 12 & 13 augustus 2022: De Culikaravaan. Iedere dag van 13:00 t/m 23:00. Een street food festival waar een sfeer heerst van ontspanning, ontdekking en gezelligheid. CuliKaravaan is gratis toegankelijk.