Sinterklaas is in aantocht! Hier een overzicht waar en wanneer hij aankomt op Walcheren

Foto: Ricardo Kievit / RK Fotografie

Het is bijna zover! Sinterklaas is weer met zijn pieten in de pakjesboot onderweg. En ook op Walcheren zal de Goedheiligman aankomen.

Middelburg:

Zaterdag 12 november zal de pakjesboot aanmeren in Middelburg. Hij zal rond 13:00 uur aanleggen bij de Punt aan de Rouaansekaai. Vanaf 13:15 start het afwachtingsprogramma. Burgemeester Harald Bergmann zal Sint en zijn Pieten verwelkomen. Aansluitend maakt de Sint een grote rondgang door de binnestad met muziek Piet, vele andere Pieten en het stadstreintje van Middelburg.

Net als voorgaande jaren gaat er ook een Glutenvrije Piet mee in de optocht. Deze heeft Glutenvrije kruidnoten (van Liberaire en ook lactosevrij) Zorg dat je duidelijk herkenbaar bent voor deze piet. De Route verloopt weer vanaf de Punt over de Dwarskaai, Dam, Korte Delft, Lange Delft, Segeerstraat, Houtkaai, Turfkaai, St. Jansstraat, Lange Delft, Burg, Koorkerkhof,Koorkerkstraat, Lange Delft, Markt, Gravenstraat, Zusterstraat, Plein 1940, Korte Geere, Lange Geere, Beenhouwerssingel, Langeviele en het eindpunt de Markt. Naar verwachting zal het programma rond 16:30 uur klaar zijn in de binnenstad.

Oost-Souburg

Ook in Oost-Souburg komt Sinterklaas aan. Daar komt hij aan op zaterdag 19 november. Zing, dans en feest mee want Dj’s Oostboys zullen Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen. We zullen eerst met een kar in de Kanaalstraat staan. Daarna rijdt de stoet naar de speeltuin. De intocht begint om 13:00 uur.

Vlissingen

De Sinterklaasintocht te Vlissingen wordt in een nieuw jasje gestoken. De organisatie heeft dit besloten na overleg met de gemeente. Zaterdag 12 november aanstaande vindt de jaarlijkse Sinterklaasintocht te Vlissingen plaats.

De organisatie heeft dit jaar besloten om de intocht in een nieuw jasje te steken. Vanaf +/- 12.00 uur wordt het aanwezige publiek op het Bellamypark vermaakt door “Design Kleppetband”. Verwacht wordt dat de Goedheiligman rond circa 12.30 uur voet aan wal zet. Hier wordt hij ontvangen door Burgemeester Van den Tillaar en de “Design Kleppetband”. Na het welkomstwoord op het podium volgt de rondrit door Vlissingen.

De route van de intochtVertrek; Nieuwendijk richting Walstraat, stukje Hellingbaan, Aagje Dekenstraat, Coosje Buskenstraat, Spuistraat en eindigt aan het Bellamypark. Voor het nodige spring- en speelplezier wordt dit jaar op de Oude Markt een stormbaan opgezet. Als vanouds zullen vanaf 15.15 uur Sint en zijn Pieten daar afsluiten met het Pietenfeest. De Glutenvrije Piet zal dit jaar ook aanwezig zijn. De kruidnoten zijn vrij van gluten, lactose, melk en tarwe

Arnemuiden

Ook dit jaar komt de Sint weer naar Arnemuiden. En wel op zaterdag 19 November.

De Sint en zijn Pieten hopen rond 13:15 aan te meren bij het Havenplein in Arnemuiden.
Rond 13:00 zal muziekvereniging Arnemuiden op het Havenplein de aankomst muzikaal omlijsten.
Zo kunnen de kinderen zich alvast warm zingen en springen. Nadat de Sint en zijn Pieten van boord zijn gekomen, zullen zijdoor de menigte richting “Het Anker” gaan. Daar stappen ze op voor een rondgang door het oude deel van het vissersdorp. Rond 14:30 verwacht de stoet weer terug te zijn op het Havenplein, waar de Sint en zijn Pieten zijn uitgenodigd op de Historische Scheepswerf voor een hapje en een drankje.

Weet jij nog een sinterklaas intocht die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten! Mail naar Redactie@wfm96.nl