Samenwerking Zuidwestwonen en ZB Bibliotheek van Zeeland officieel van start

Veel mensen hebben moeite om mee te komen in de digitale maatschappij. ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Zuidwestwonen dragen graag bij aan de zelfredzaamheid van deze mensen en slaan de handen ineen.

Op woensdag 6 april 2022 om 15.45 uur ging deze samenwerking officieel van start in Dorpshuis Nimmerdor in Grijpskerke. Wethouder Chris Maas verrichtte de openingshandeling.

Steeds vaker moeten mensen dingen zelf regelen via internet, zoals een rijbewijs verlengen, het indienen van de belastingaangifte, het aanvragen van een inkomensverklaring of zorgtoeslag. Hiervoor is een DigiD nodig en je moet kunnen omgaan met een computer. Dit geldt ook voor het vinden van een sociale huurwoning. Veel mensen vinden dit lastig. De ZB en Zuidwestwonen bieden hierbij graag hulp en bundelen de krachten.

Medewerkers met klantcontact van de deelnemende Walcherse woningcorporaties hebben inmiddels een training gevolgd om mensen met weinig digitale vaardigheden te herkennen. Zij kunnen deze mensen vervolgens doorverwijzen naar de ZB. De medewerkers daar bieden hulp met het regelen van allerlei digitale zaken en brengen de mensen zo weer een stapje verder in de digitale maatschappij.