Rijkswaterstaat stelt voor vrijdag hitteprotocol in

©Stockfoto WFM96 / Eugenè Harthoorn

Rijkswaterstaat neemt vrijdag 17 juni en mogelijk zaterdag 18 juni extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf morgenochtend 10:00 uur wordt daarom het hitteprotocol ingesteld.

Dat houdt in dat weggebruikers die tussen 10:00 uur en 20:00 uur met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Rijkswaterstaat vind het onwenselijk dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon langdurig op een berger moeten wachten.

Daarom zorgen ze tijdens deze hete dagen zo snel mogelijk voor reen berger die de weggebruiker naar een locatie met voorzieningen brengt, zoals een tankstation of een parkeerplaats.

Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens het KNMI de temperaturen stijgen naar 30 graden of hoger. Vooralsnog geldt het protocol vrijdag 17 juni voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Het advies aan de weggebruikers is zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Neem voldoende drinkwater mee, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen. Daarnaast is het handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als u bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht.