Renovatie Halve Maan Oostkapelle gestart

Vorige week zijn de renovatiewerkzaamheden aan verenigingsgebouw de Halve Maan in Oostkapelle gestart. Door de renovatie verlengt de gemeente Veere de levensduur van het gebouw met 25 jaar.

Ook verbeteren ze de uitstraling van het gebouw en verduurzamen ze de Halve Maan naar een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG).

Als eerste wordt de sporthal gerenoveerd. Deze kan in september weer in gebruik genomen worden. De kleedruimtes zijn vanaf 7 oktober weer beschikbaar. De overige ruimtes en gevels worden eind november opgeleverd. Hierna wordt het gehele gebouw weer in gebruik genomen.

De renovatiewerkzaamheden zorgen ongetwijfeld voor overlast voor omwonenden van de Halve Maan. De gemeente probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit doen ze door omwonenden en gebruikers van De Halve Maan op de hoogte te houden van de stand van zaken en planning rondom de renovatie. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het parkeren. Hiervoor verwijzen zij zoveel mogelijk door naar het terrein van de Zionskerk, om zo de parkeerdruk voor bewoners te verminderen. Daarnaast wordt bouwverkeer geweerd uit de Schoolstraat.