Publieksprijs Vakwerk Awards voor Walcherse bouwbroers Maljaars

Broers Jaco (links) en Hendrik (rechts) voor Villa de Wael

Jako en Hendrik Maljaars hebben de publieksprijs gewonnen van de Vakwerk Awards 2022. De prijs werd donderdagavond uitgereikt tijdens het Bouwfestival XXL in Jaarbeurs Utrecht.

De Walcherse broers, beide als zelfstandige actief in de bouw, kregen met hun inzending – de dakrenovatie van Residentie Villa de Wael in Domburg – de meeste stemmen van het publiek.

Op 6 mei werden de genomineerden met een smoes naar Studio Baarn gelokt. Waar ze dachten een offerte te moeten maken. Maar niets was minder waar!

Residentie Villa De Wael werd in 1883 gebouwd in de Zeeuwse badplaats Domburg en is in 1997 aangewezen als rijksmonument. De Walcherse broers kregen de opdracht om het dak van deze monumentale villa geheel in oude stijl te renoveren. De renovatie van het flink verouderde dak moest zo uitgevoerd worden dat er geen details verloren mochten gaan en er moest zelf nog een oude details aan worden toegevoegd.

De Vakwerk Awards wordt jaarlijks georganiseerd door groothandel Bouwmaat in samenwerking met Zelfstandigen Bouw. Met deze prijzen willen Bouwmaat en Zelfstandigen Bouw kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen én belonen. Tijdens de laatste editie van de Vakwerk Awards in 2020 ging de publieksprijs ook al naar een Zeeuw. Toen won Thomas de Pooter van De Pooter Afbouw.

De algemene prijs van de vakjury ging naar Constatin Butucel, die een oude woning renoveerde tot een modern woonhuis en de woonkamer betegelde met neolith tegels van maar liefst 150 bij 150 cm. Hij ging er met de Ford Ford Transit Custom vandoor. De broers Maljaars wonnen met de publieksprijs een uitgebreide set van Milwaukee.