Ongelukken en lange files door gladheid, politie: ‘Ga niet de weg op!’

Door de gladheid zijn er in Zeeland meerdere ongelukken gebeurd en dat zorgt voor lange files. Volgens de ANWB moet je vooral op de A58 richting Vlissingen vanaf knooppunt De Poel bij Goes rekening houden met veel vertraging.

Op dat deel van de A58 zijn er meerdere ongelukken gebeurd, maar ook in andere delen van de provincie zorgt het gladde wegdek voor ongelukken. Bij de meldkamer komen er vanuit de gehele provincie meldingen binnen van ongelukken.

Dat het vanavond erg glad kon worden in Zeeland was al voorspeld door het KNMI. Dat komt door regen die bevriest op het koude wegdek. Het KNMI gaf daarom eerder vandaag al code oranje af.

De politie vraagt iedereen dan ook alleen op pad te gaan als je echt niet anders kan. Die boodschap verspreiden ook de Walcherse politie en de Goese wijkagenten op sociale media. “Blijf binnen als u niet noodzakelijk de weg op moet!”, schrijven de Walcherse agenten op Twitter.

Volgens de wijkagenten van Goes zorgen de spekgladde wegen voor ‘levensgevaarlijke situaties’. “Wij verbazen ons erover hoeveel mensen er nog onderweg zijn en hoe hard ze rijden!”, schrijven ze op Instagram. “Mensen, blijf alsjeblieft thuis!”

Bij code oranje is er kans op letsel of schade, het advies is om niet de weg op te gaan als het niet nodig is. Die weerswaarschuwing van het KNMI geldt nog tot 21.00 uur vanavond.

(Bericht via Omroep Zeeland)