Omwonende Dishoek en Joosesweg moeten parkeervergunning aanvragen

Alle inwoners, ondernemers en tweede woningeigenaren van Dishoek en de Joossesweg in Westkapelle  hebben een brief ontvangen om hun parkeervergunning aan te vragen vóór 1 april via de pagina van de gemeente veere.

Vanaf 1 april geldt in Dishoek en aan de Joossesweg vergunninghouder parkeren in de straten. Het parkeerterrein van Wielemaker in Dishoek maakt de gemeente betaald. Ook in het gebied rond de Joossesweg gaat betaald parkeren gelden op de parkeerterreinen De Bucksweg, Aardappeldal en Einde Joossesweg.

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid binnen de gemeente Veere is dat iedere inwoner overal in zijn eigen leefomgeving zijn eigen auto gratis kan parkeren. De eerste twee parkeervergunningen zijn voor de eigen vergunninghouderzone gratis. De gemeente probeert met dit beleid de parkeerdruk en zoekverkeer in de woonstraten te beperken en het steeds toenemende verkeer in goede banen te leiden. Als je als inwoner naar de kust gaat zijn er parkeerproducten die in verhouding goedkoop zijn zoals een jaarkaart.

Bezoekers parkeren hun auto op de betaald parkeerterreinen. Zij betalen zo ook een stukje mee aan de (toeristische) voorzieningen. Dat vind de gemeente eerlijk.  Zij genieten immers ook van alles wat Veere te bieden heeft zoals de verbetering van (parkeer)infrastructuur, het opspuiten van het strand, de verbetering van duinovergangen en het aanleggen van autoparkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen.

Foto: Dishoek ©Jelte Poppe