Nieuwe tentoonstelling Terra Maris geopend

Opening voorstelling Terra Maris door Burgemeester vd Zwaag ©Gemeente Veere

Afgelopen donderdag hebben leerlingen van  de Tweemaster/Kameleon samen met burgemeester Rob van der Zwaag en wethouder Adri Roelse de nieuwe tentoonstelling bij Terra Maris geopend.

Dat deden ze door met volle energie te dansen op de energyfloor. Zodra er genoeg energie was opgewekt om het licht in de ruimte van de nieuwe tentoonstelling aan te laten gaan, was de tentoonstelling geopend!

De tentoonstelling ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek, over klimaat en de Kracht van de Natuur’ is het eerste deel van de klimaatbeleving bij Terra Maris. Op een laagdrempelige manier leer je in deze tentoonstelling wat je zelf kan doen voor de natuur en het klimaat. Het gaat niet alleen over zonnepanelen en windenergie, maar ook over bijvoorbeeld welke voedingskeuze heeft de meeste impact? Waar moet je op letten als je kleding koopt en wat kun je met je oude spijkerbroek doen? Kortom: wat kan je beter, anders of minder doen?

De tentoonstelling zelf is circulair gebouwd, door het toepassen van bestaande materialen en de opbouw zo te maken dat het weer herbruikbaar is. De teksten zijn gedrukt met biologische inkt op kringlooppapier en voor de panelen is gebruik gemaakt van gerecycled vilt.