Mogelijk toch geen zwemlessen mogelijk bij Julianabad Arnemuiden

©Julianabad Arnemuiden

Mogelijk is er in 2022 geen zwemles mogelijkheden bij het Julianabad in Arnemuiden. Zwemschool Goes heeft namelijk de samenwerking beëindigd met het zwembad.

Door: Jelte Poppe

Dat maakte het zwembad al eerder bekend. Tijdens de besprekingen met de zwemschool en het zwembad is er gesproken over een nieuw marktconform tarief en een voorstel om te komen tot een nieuwe samenwerking voor het seizoen van 2022. Ook het Julianabad ontkomt helaas niet aan de stijgende kosten en de oplopende energieprijs, om het zwembadwater warm te houden.

De zwemschool heet na het eerste gesprek met het Julianabad direct de samenwerking gestopt zonder met het Julianabad hierover in gesprek te gaan om te komen tot een oplossing. Het Julianabad heeft namelijk een maatschappelijk belang, die het behoud van het Julianabad als doel heeft, zonder hier winst op te maken.

Ook werd dit nieuws besproken in de gemeenteraad van Middelburg. Dhr Paul Moens van de SGP had in een vergadering een aantal vragen gesteld. Ook bij het College van de gemeente Middelburg is bekend dat zwemschool Goes de overeenkomende met de stichting behoud Julianabad Arnemuiden heeft beëindigd.

Het zwembad is momenteel druk bezig om een nieuwe toezichthoudende partij te vinden, zodat er in ieder geval het recreatief zwemmen vanaf eind april kan starten. De verwachting is dat er dit jaar geen zwemlessen kan worden gegeven in het Julianabad, tenzij het de stichting lukt om hierover een andere externe partij te vinden.

Het college van de gemeente Middelburg is bereid om met de stichting in gesprek te gaan indien de stichting dit wenst, maar vooralsnog is dit verzoek niet gekomen bij het college.

De eerste prioriteit van het zwembad is volgens het college om alles voor deze zomer weer op een veilige en verantwoorde manier zwem klaar te maken. Daarnaast onderzoekt de stichting alle mogelijkheden om de zwemlessen te continueren. Misschien lukt het zwembad het nog om voor het volgende seizoen een nieuwe samenwerking te vinden, om de zwemlessen alsnog door te laten gaan.