Milieueducatie Walcheren opnieuw ondergebracht bij Terra Maris

Op 14 maart 2022 ondertekenen wethouders Chris Dekker van de gemeente Middelburg, Els Verhage van de gemeente Vlissingen en Adri Roelse van de gemeente Veere een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Terra Maris voor de uitvoering van Natuur- & Milieueducatie (NME) in de Walcherse gemeenten tot 1 januari 2026.

Het ondertekenen van de NME-overeenkomst bij Terra Maris in Oostkapelle doen de wethouders niet alleen. Zij krijgen hulp van enthousiaste basisschoolleerlingen. Met proefjes uit leskisten tonen de wethouders aan de kinderen hoe zon, wind en water kunnen bijdragen aan het verduurzamen van onze omgeving. Daarna zetten Sandra van der Westen, directeur Terra Maris, de wethouders en de kinderen, met een geverfde hand, hun handtekening op de samenwerkingsovereenkomst.  

Kinderen aan het knutselen bij Terra Maris ©Gemeente Veere

Sinds 2013 voert Terra Maris Natuur- & Milieueducatie uit voor de Walcherse gemeenten. De samenwerking draagt bij aan de doelstellingen van de gemeenten op het gebied van gezondheid, klimaatadaptatie, afval, energie en duurzaamheid. Deze educatie is gericht op basisschoolleerlingen, maar een bezoek aan Terra Maris is natuurlijk voor alle leeftijden een leuke en leerzame belevenis.