Middelburgse Abdij Bier Festival staat weer voor de deur!

Middelburgse Abdij bier festival ©RKFotografie

De 7e Middelburgse Abdij Bier Festival staat weer voor de deur! Save the Date want op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei van 15:00 uur tot 22:00 uur gaat het los in Middelburg!

Stichting Bier in Zeeland (BiZ) organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei alweer de zevende editie van het Middelburgse Abdij Bier Festival. Evenals vorig jaar vindt het festival plaats op het sfeervolle Abdijplein, dat zich in het hart van de oude Middelburgse abdij bevindt, de plek waar reeds in de twaalfde eeuw door de monniken bier werd gebrouwen. Het bestuur van BiZ is volop bezig met de voorbereidingen voor het evenement, dat veel wegheeft van het Abdijbierfestival van weleer en hoopt er een mooi festijn van te maken na de enigszins saaie coronatijd. 

Dit jaar wordt het binnenfestival naar buiten gehaald en het publiek kan weer als vanouds naar hartenlust de stands van de brouwers bezoeken. Veel Zeeuwse brouwers en ook gastbrouwers van buiten de provincie zullen aanwezig zijn om hun nieuwe en verrassende bieren te presenteren. Daarnaast zal een aantal enthousiaste amateurbierbrouwers hun fraaie bieren laten proeven, waaronder ook brouwers van het Walchers Biergilde. Het gilde zal live bier brouwen op het plein, zodat de bezoekers kunnen zien hoe het brouwproces in zijn werk gaat en ze er vragen over kunnen stellen. 

Stichting BiZ streeft ernaar elk festival vernieuwend te laten zijn. Daarom is de brouwers gevraagd voor deze gelegenheid een primeur te brouwen of een nieuw bier mee te nemen met als thema: “Hoe normaal wordt bijzonder?”, het thema uit het voorwoord van het jaarverslag 2021 van de Provincie Zeeland van Commissaris van de Koning Han Polman. Een verslag waar corona als een onbedoelde rode draad doorheen loopt. 

De bezoekers kunnen gezellig met hun biertje plaatsnemen op het grote overdekte terras. Daar kunnen ze droog zitten, maar zullen ze zeker niet droog komen te staan. Want er wordt door de vrijwilligers van BiZ regelmatig bier per kruiwagen naar het terras gereden, dat aan tafel besteld kan worden. De brouwers van de betreffende bieren lopen ook mee, zodat er gelegenheid is een praatje met ze te maken. Bestellen bij de kruiwagens is niet verplicht, er kan natuurlijk ook bier bij de stands worden gehaald.

En er is ook meer dan bier! Er is ook livemuziek! Vanaf het podium zullen Windbroke, Golden Hours, The Hoodies en de ANSCD Band met hun optredens voor een leuke ambiance zorgen. Bovendien maakt iedereen met het nummer op zijn of haar polsbandje ook weer kans op mooie prijzen bij het Rad van Bierfortuyn. En voor de lekkere trek kan men terecht bij de foodstand, waar frites, snacks en borrelplanken verkrijgbaar zijn.