Merijn surft langs Nederland tegen wegwerpbekers

Alleen al in Nederland worden iedere ochtend 5 miljoen wegwerpbekers gebruikt. Eénmalig gebruikt. Daarna eindigen de meeste in de verbrandingsoven of, erger nog, op straat of in de natuur.

Zet die 5 miljoen wegwerpbekers achter elkaar en je hebt een rij van 385 km. Precies dié afstand gaat  Plastic Soup Surfer (Merijn Tinga) samen met Mission Reuse campagne in juli afleggen op een surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers. Daarop surft hij van Brussel naar Amsterdam. Op binnenwateren op een Fliteboard e-foil, op open water met een wing, gemaakt van oude stukken kitesurfscherm.

Merijn op zijn surfbord. ©WFM96/ Jesse Hartman

Met deze Mission Reuse Expedition voert Merijn campagne vóór herbruikbare bekers en tegen het gebruik van wegwerpbekers.

Maandag surfte Merijn van Gent naar de Zeeuwse kust: Vlissingen. Om 14.00u kwam hij aan op het badstrand, vlakbij Pier 7, waar gemeente (wethouder Coen Bertijn), ondernemers en inwoners hem ontvingen op het strand. Aansluitend werd rond 15.00uur een Beach clean-up georganiseerd door Doe Mee. Hier deden zo een tien personen aan mee.

Nadat dit af was gerond op het strand van Vlissingen, steeg Merijn weer op zijn surfbord, om naar de Brouwersdam te gaan.