Leo Wolterman benoemd tot ere-voorzitter Van Dixhoornbrigade Middelburg

MIDDELBURG – Leo Wolterman (53) is woensdagavond benoemd tot ere-voorzitter van de Middelburgse reddingsbrigade. Wolterman nam na maar liefst 30 jaar afscheid als voorzitter van de Van Dixhoornbrigade.

Leo was zelf 7 jaar oud toen hij lid werd van de brigade, vanaf zijn 13e liep hij strandwacht en twee jaar later gaf hij les in het zwembad. Al snel speelde de Middelburger een prominente rol binnen de vereniging en in 1992 werd hij zelfs voorzitter van de club. De reddingsbrigade bezorgde Leo ook de liefde van zijn leven: Wendy. Toen de twee trouwden, stond voor het stadhuis een reddingsboot met daarin een hoop jeugdleden van de brigade.

Na 30 jaar vond Leo het tijd om het voorzitterschap over te dragen. Woensdagavond werd Roland de Jong (35) tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter. De brigade liet Leo’s afscheid als voorzitter – hij blijft nog wel actief binnen de vereniging – niet onopgemerkt voorbijgaan. Na voordracht door het bestuur werd door de leden ingestemd met het benoemen van Leo tot ere-voorzitter. In maart 2017 kreeg hij vanwege al zijn werkzaamheden voor de brigade al een Koninklijke Onderscheiding.

Roland de Jong is woensdagavond benoemd tot voorzitter van de brigade. Lees hier meer:

Nieuwe voorzitter voor de 50-jarige “Van Dixhoornbrigade” (wfm96.nl)

Luister hier het telefoongesprek terug van Kees Riemens, die in gesprek ging met Roland de Jong