Laatste kans om in te schrijven voor Zeeuwse voorronde Kunstbende

Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen zich nog tot 14 maart 2022 inschrijven voor deelname aan de voorronde van Kunstbende in Zeeland. Wie mee wil doen, kan gratis een profiel aanmaken via kunstbende.nl. Daarmee krijgen deelnemers ook toegang tot allerlei workshops, tutorials en worden zij uitgenodigd voor events.

Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent. In Zeeland is de organisatie van Kunstbende in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). De Zeeuwse voorronde vindt plaats op 3 april 2022 in Schouwburg De Mythe en Podium ‘t Beest.

Elk jaar worden er in iedere provincie in Nederland voorrondes gehouden in negen categorieën: Dans, DJ, Expo, Film, Theater, Muziek, Taal, Content Creator en Fashion. Per categorie gaat de winnaar door naar het Young Creators Festival in Amsterdam, dit jaar op 26 juni. De landelijke winnaars krijgen een mainstage als hoofdprijs. Zo mag de winnaar in de categorie expo werk tentoonstellen in het Stedelijk Museum en draait de winnaar in de categorie DJ op Mysteryland. Zeeuwse finalisten ontvangen na de voorronde ook al een mooi prijzenpakket, bestaande uit een Kunstbende Award, geldprijs of tegoedbon, coaching, masterclasses en nog veel meer.

Wat Kunstbende uniek maakt ten opzichte van andere talentenjachten, is dat alle deelnemende acts – van maximaal vijf minuten – zelf verzonnen en gemaakt moeten zijn. Deelnemers moeten dus creatief zijn en zichzelf op een podium durven te laten zien aan publiek en een professionele jury. Wie dat spannend vindt, kan op aanvraag persoonlijke begeleiding van een coach krijgen. Kunstbende voelt voor veel deelnemers daarom meer als een warme familie dan als een wedstrijd. Wie één keer meedoet, doet daarna meestal aan alle edities van Kunstbende mee tot de maximale leeftijd voor deelname is bereikt.

Een klein team van professionals, vrijwilligers en jongerenambassadeurs zorgt ieder jaar weer voor een podium waar jongeren kunnen stralen én zichzelf kunnen zijn.