Kunstbende op Valentijnstour door Zeeland

Kunstbende Zeeland gaat zaterdag 12 februari 2022 in onze provincie op pad met een tot podium omgebouwde landrover. Hiermee geeft Kunstbende jonge Zeeuwse talenten de kans om met een Valentijns-optreden een bekende te verrassen. Kunstbende Zeeland is een project van ZB Bibliotheek van Zeeland.

Door: Jelte Poppe

Diverse deelnemers van Kunstbende reageerden enthousiast op onze oproep ‘Wie wil jij verblijden met een Valentijnsoptreden? Jij bepaalt zelf voor wie en waar je het optreden gaat geven!’.

Ze starten de dag op de Westwal in Goes met zes jongeren van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Zij hebben de laatste maanden gewerkt aan een voorstelling voor een festival in januari, dat uiteindelijk niet doorging. Om toch aan hun geliefde vrienden en familie te kunnen laten zien waar ze zo hard aan gewerkt hebben, maken ze gebruik van dit Kunstbende-podium. Ze brengen een korte voorstelling met als titel FEESTJE! over wat je aan de buitenkant niet ziet, maar wat van binnen borrelt: twijfels, frustraties, spanningen en ontlading.

Daarna is het de beurt aan singer-songwriter Fabian Houweling van 21 jaar. Hij verrast, samen met gitarist Sander Elderkamp, het meisje waar hij net mee aan het daten is. Fabian timmert als muzikant onder de naam Waested, flink aan de weg. Ook is hij coach bij Podium Z.

Dan gaan ze door naar Middelburg, waar de 16-jarige singer-songwriter Frederique van Luijk een goede vriend wil bedanken voor de steun in minder makkelijke tijden en vanwege de bijzondere band die ze samen hebben. ‘Dit jaar wordt weer een jaar vol dolle, leuke en lieve momenten!’, aldus Frederique, die niets liever doet dan muziek maken.

Tot slot speelt de 18-jarige Dominika Drzewiecka, dit jaar nog de winnares in de categorie Muziek bij Kunstbende Zeeland, voor haar vriend én een paar goede vrienden op het Stadhuisplein in Terneuzen met een aantal gevoelige en zelfgeschreven nummers.

Kunstbende is de springplank voor jong, creatief talent. Door het hele land organiseert Kunstbende workshops, coaching en een wedstrijd in 9 categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Content Creator, Taal en Theater. De voorrondes van Kunstbende in Zeeland vinden dit jaar plaats op 1, 2 en 3 april in Theater de Mythe en Podium ’t Beest in Goes. Inschrijven hiervoor kan nog tot half maart via kunstbende.nl.