Keti Koti vredestafel in Vlissingen

Op 19 september 2022 vindt in de Sint Jacobskerk in Vlissingen de Keti Koti Vredestafel plaats. Keti Koti betekent “verbreek de ketens” en deze dialoogtafel is onderdeel van de Pax Vredesweek.


U wordt van harte uitgenodigd om aan te schuiven aan de Keti Koti Tafel rondom het thema “Generatie Vrede”.
Met de Keti Koti dialoogtafel stilstaan bij de geschiedenis en hedendaagse gevolgen van het verleden. Vlissingen speelde een belangrijke rol in de kolonisatie van met name Azië en Zuid Amerika en recent onderzoek leert hoe de slavenhandel gedurende lange tijd een belangrijke bron van inkomsten was, Geschiedenis die achter ligt maar nog altijd onder de oppervlakte meespeelt in hoe we praten en denken, hoe we nu samenleven.

Samen eten, samen praten en met elkaar verhalen en herinneringen delen, staan deze avond centraal. De maaltijd en rituelen van de Keti Koti Tafel zijn verbonden met het verleden en de dialoog is gericht op het heden. De dialoogvragen zijn speciaal gericht op een gesprek tussen verschillende generaties. Wat hebben je meegekregen van onze ouders en grootouders en wat willen je zelf doorgeven aan toekomstige generaties? Hoe kunnen wijzelf bijdragen aan vrede?


De deur staat vanaf 17.30 uur open, om 18.00 uur beginnen we met het programma en de maaltijd. Adres Jacobskerk: Oude Markt 2, Vlissingen. Aanmelden kan tot 16 september via www.ketikotitafel.nl/zeeland. De toegang is gratis, wel stellen wij een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de maaltijd op prijs!