Interview: Zeeland Nazomerfestival 2022 sluit succesvolle editie af

©Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival heeft vorige week de 22e editie succesvol afgesloten. De negen dagen konden bezoekers op verschillende locaties door heel Zeeland zich laten verrassen door theater, dans, muziek en performance. En dat werd volop gedaan!

Bijna alle voorstellingen waren uitverkocht, en de bezoekers genoten van al het bijzonders dat ZNF te bieden heeft. Zo kreeg het publiek van Sien Vanmaele & Laika in een speciale ‘arena’ in een botenloods in Wilhelminadorp een plantaardig drie-gangen ZEEMAAL geserveerd en maakte tijdens dit verbindend theatraal diner kennis met een andere manier van koken om zo de wereld te redden, leerde Marjolijn van Heemstra haar publiek tijdens haar wandelperformance De Nacht-Wacht in de Manteling en Nollebos de donkerte omarmen en rockten de mannen van Touki Delphine samen met Joachim Badenhorst, Nora Fischer en hun omgebouwde agrarische planten oppot-machine Javo 2.0, hun nieuwe voorstelling MACHINE in de loods van Stichting Behoud Hoogaars in Vlissingen.

“Met zoveel bezoekers en (theater)makers die de afgelopen dagen zo genoten hebben, kijken wij terug op een zeer geslaagde editie. We zijn dit jaar met een nieuwe look en feel van start gegaan, en nemen deze energie graag mee naar volgend jaar. Wij kunnen niet wachten.” 

Silvie Dees, directeur-bestuurder Theaterproductiehuis Zeeland over ZNF 2022

Bezoekers werden geraakt door de openingsvoorstelling Vlaemsch (chez moi) van Sidi Larbi Cherkaoui en van de indrukwekkende solo Leonora, van Koen Verheijden (Likeminds) gepeeld door June Yanez, dat het verhaal vertelt van twee vrouwen en de kracht van verzet. En werden mensen in een razendtempo meegenomen in de 30 minuten durende komische mini-operette Drei, vier, flirt mit mir van Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt.

Daarnaast meerde elke avond Vrijbuiter aan in verschillende Zeeuwse havens, waar veel mensen met zelf meegebrachte picknickmanden vol versnaperingen, genoten van optredens van o.a. broeder Dieleman, Wannes Cappelle, Eva van Manen, Moze Naél en Winterdagen. Ook was het muziekprogramma op het Abdijplein dit jaar weer terug. Het sfeervolle plein werd druk bezocht, waardoor elke avond, voor zowel publiek als artiesten (o.a. Het Zesde Metal, Orkesta Mendoza, Sophie Straat en Zuco103), een groot feest werd. 

Luister hier het gesprek terug tussen Kees Riemens en Pauline Ouwerkerk van Zeeland Nazomerfestival