In actie tegen zwerfafval: Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!

©Gemeente Vlissingen

In de gemeente Vlissingen hebben ze op diverse plekken te maken met zwerfafval. Zwerfafval hoort niet thuis op straat of in onze natuur. Het doet afbreuk aan de beleving en het is slecht voor het milieu. Bovendien kost het opruimen geld en dat besteden we liever aan andere activiteiten.


We houden Vlissingen Schoon voor elkaar en met elkaar om hiervoor in actie te komen, start de gemeente in april 2022 de campagne ‘Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!’.

Wethouder E. Verhage:”Met deze campagne wil ik iedereen op het hart drukken om bewust om te gaan met afval en hier eigen verantwoordelijkheid in te nemen.
Loop je op straat? Gooi je afval in de prullenbak. Waai je lekker uit op het strand? Neem dan je afval mee naar huis en gooi het daar gescheiden weg. Zet ook nooit afval naast de verzamelcontainer, zo zorg je voor rommel op straat en in onze natuur. Het is een kleine moeite maar in ieders belang. Want alleen zo houden we Vlissingen schoon.”

Deze publiekscampagne is onderdeel van het gemeentelijk Grondstoffenbeleid 2020-2024, dat erop gericht is om bewuster om te gaan met ons (huishoudelijk) afval.
De campagne ‘Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!’ start begin april en inwoners komen dit tegen in de stad op driehoeksborden, op de deurmat valt een informatiebrochure en online ziet u onze oproep op sociale media en de website van de gemeente Vlissingen