Harry Anders en Ton van Dijke te gast in Tafelgasten

Woensdag 15 november zijn Harry Anders van Schuldhulpmaatje en Ton van Dijke van Buurtbusvereniging Walcheren te gast in tafelgasten tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

Door: Jelte Poppe

Sinds kort heeft SchuldHulpMaatje Walcheren  een inloopuurtje voor hulpvragen in Middelburg en Vlissingen.

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven.
Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Helpt mensen met geldzorgen!

Samen met mensen met financiële problemen kijkt SchuldHulpMaatje naar de inkomsten, uitgaven en schulden en samen gaan ze kijken naar oplossingen. Een Maatje begeleid, geeft inzicht en is de vertrouwenspersoon maar u neemt zelf de beslissingen. Alle hulp is gratis.

Maak gebruik van inloopuurtje in:

Middelburg elke 2e en 4e donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur
adres: Het Hofje onder den Toren, Nieuwe Kerkgang 1
Harry Anders zal te gast zijn tussen 19:00 uur en 20:00 uur


Tussen 20:00 uur en 21:00 uur is Ton van Dijke te gast namens Buurtbus walcheren.

Als vrijwillig(st)er bestuur je minimaal 1 dagdeel per week een acht persoons buurtbus, die rijdt tussen Westkapelle en Veere, Veere en Middelburg of Middelburg en Vlissingen. Het is leuk, maar ook verantwoordelijk werk. Je ontmoet steeds nieuwe mensen, die je dankbaar zijn dat je dit werk doet. Je vervult als vrijwilliger een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie samen met leuke, gemotiveerde collega’s.

Waaraan moet je voldoen als vrijwilliger?

Je moet vanzelfsprekend gezond zijn en je moet je in beginsel voor minimaal 1 dagdeel (ca 5 uur in een ochtend- of middagdienst) per week beschikbaar kunnen stellen. Er is geen leeftijdsgrens. Om te kunnen bepalen of je als chauffeur geschikt bent krijg je opleiding van onze MOB (Manager Opleidingen Buurtbussen). De opleider legt je de bediening van de bus uit, maakt je wegwijs in de route van de bus, in de dienstregeling, hoe je met de klanten omgaat, hoe het met de kaartverkoop en de OV-bewijzen gaat enz. De opleider is ook degene die bepaalt of je voor het rijden op de bus geschikt bent. Daarbij kijkt hij niet alleen naar je rijvaardigheid, maar ook of je als persoon als chauffeur geschikt bent. Een paar dingen die daar bij worden beoordeeld zijn.

Be the first to comment on "Harry Anders en Ton van Dijke te gast in Tafelgasten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*