Gemeentesecretaris kondigt vertrek aan bij gemeente Veere

Op vrijdag 18 februari heeft gemeentesecretaris/algemeen-directeur dhr. Jo Steinbusch laten weten afscheid te nemen van de gemeente Veere. Per 1 maart begint dhr. Steinbusch aan een nieuwe uitdaging.

Dhr. Steinbusch was sinds 2015 gemeentesecretaris/algemeen directeur en gaf de afgelopen jaren leiding aan de gemeentelijke organisatie. Hij heeft zich onder andere ingezet voor de organisatieontwikkeling en was gedurende een belangrijk deel van de Coronapandemie nauw betrokken bij de Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast was hij de afgelopen jaren een belangrijke adviseur en sparringpartner voor het college van de gemeente Veere.

Daarnaast heeft de directeur programma’s en projecten, mevr. drs. Aline van Opdurp, in goed overleg besloten per 15 februari haar functie te beëindigen. Mevr. Van Opdurp was als directeur programma’s en projecten nauw betrokken bij diverse ruimtelijke ontwikkelingen, heeft het Coronateam opgezet en heeft zich ingezet voor het projectmatig werken in onze gemeente. Zij gaat zich weer volledig toeleggen op haar eigen bedrijf, Opdurp Management BV. 

Op dit moment heeft de gemeente Veere een waarnemend gemeentesecretaris/algemeen-directeur, dhr. drs. P.H.A. Brakman. Op korte termijn worden er stappen gezet om de opvolging van beide functionarissen voor te bereiden.