Gemeente Veere hakt knoop door: seizoensmarkt Domburg in 2023-2028 op bestaande locatie

©Gemeente Veere

Dinsdag 16 augustus 2022 heeft het college van de gemeente Veere besloten de bestaande locatie Ooststraat/Markt/Weststraat in Domburg te behouden voor de seizoensmarkt in de periode 2023-2028.

De Stadsraad en Ondernemersbelangen Domburg (OBD) zien de seizoensmarkt liever op het parkeerterrein bij de Molen aan de Roosjesweg. Deze locatie is, om verschillende redenen, echter niet geschikt voor het houden van de seizoensmarkt. In 2021 vond de seizoensmarkt vanwege de coronamaatregelen plaats op deze locatie en daaruit is gebleken dat het verkeersonveilige situaties opleverde.

Daarnaast heeft Domburg de parkeerplekken die dit terrein biedt hard nodig. Verder maakt de oneffen ondergrond dit terrein minder geschikt voor het plaatsen van marktkramen. Tevens moeten de oplaadpunten voor elektrische auto’s en parkeerplaatsen voor gehandicapten op dit terrein bereikbaar zijn én blijven. Ook het privéparkeerterrein dat ontsluit via het parkeerterrein Bij de Molen moet altijd toegankelijk en bruikbaar blijven.

De gemeente Veere heeft besloten de seizoensmarkt de komende jaren te laten plaatsvinden op de bestaande locatie. Eén van de uitgangspunten is om de seizoensmarkt, via natuurlijk verloop, te verkleinen.