‘Geen natte voeten in Zeeland door slimme HZ student’; Uitreiking HZ Stern Award

Tijdens een online evenement op woensdag 15 december is de HZ Stern Award voor de beste afstudeerscriptie van 2020-2021 uitgereikt aan Michael Boyall, student Civiele Techniek. Hij deed onderzoek naar zandsuppleties voor de Zeeuwse kust.

De jury van de HZ Stern Award heeft voor 2021 Michael Boyall met zijn scriptie ‘Analysing & Optimising Sand Nourishments at Walcheren’ tot winnaar uitgeroepen. Hij maakte een analyse én optimalisatie van zandsuppleties langs de kustlijn op Walcheren bij een verwachte zeespiegelstijging, inklinkend land en een toenemende intensiteit van stormen.
Juryvoorzitter Teunis de Weerd noemt de scriptie van Michael ‘excellent’. “Dat predicaat is het meer dan waard door zijn methodische aanpak, de kwaliteit van de onderbouwing van het onderwerp, de maatschappelijke relevantie en de bruikbaarheid van zijn scriptie voor zijn opdrachtgever, onderzoeksgroep Building with Nature. Het onderzoek is gedegen en ‘to the point’. Michael is een zeer terechte winnaar.”

Bronzen beeld
Michael heeft een cheque van 1000 euro ontvangen en een door kunstenaar Hetty Heyster ontworpen, bronzen beeld van een stern. De zes andere genomineerden hebben een bedrag gekregen van 500 euro. In de video die via deze link is te zien, vertellen de zeven studenten over hun onderzoeken.

Be the first to comment on "‘Geen natte voeten in Zeeland door slimme HZ student’; Uitreiking HZ Stern Award"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*