Familie en vrienden van overleden Inge Caljouw richten Inge Sportfonds op

Zoveel mogelijk Zeeuwse sportevenementen toegankelijk maken voor sporters met een beperking: met dat doel hebben vrienden en familieleden van de in 2020 overleden Inge Caljouw het Inge Sportfonds opgericht.

Door: Jelte Poppe

De eerste donateurs en sponsors zijn geworven, en in 2022 vindt, als corona het toelaat, het eerste gesponsorde evenement plaats.


Het Inge Sportfonds is opgericht ter nagedachtenis aan Inge Caljouw. Inge kwam om het leven nadat ze was aangereden met haar handbike. Inge was altijd bezig met gezond leven, bewegen en sporten. Zowel als sporter als in het bestuur van de rolstoelafdeling SGB (Sportclub Gehandicapten Bevelanden) was zij vele jaren betrokken bij de club in Goes. Inge vond het belangrijk dat iedereen ongeacht zijn/ haar beperking kan sporten, hier heeft zij zich altijd voor ingezet. Het Inge Sportfonds zet haar gedachtegoed voort. De eerste gesponsorde activiteit van het fonds is waarschijnlijk de Inge Memorial: een rolstoelhockeytoernooi van de SGB, dat in het voorjaar van 2022 plaats zal vinden.


Matthijs Mol, voorzitter van het fonds: “Het Inge Sportfonds ondersteunt Zeeuwse sportevenementen waar mensen met een beperking volwaardig kunnen sporten. Dat kan een sportclub, of -afdeling zijn die helemaal gericht is op aangepast sporten zoals rolstoelhockey of rolstoelbasketbal. Of een reguliere sportclub die tijdens een evenement extra aandacht en ruimte geeft aan sporters met een beperking.”


In het bestuur van het fonds zitten een aantal vrienden van Inge van de rolstoelafdeling SGB: Matthijs Mol (voorzitter), Kris van der Werve: secretaris/ penningmeester, Jesse de Rooij: algemeen bestuurslid, Soraya de Bruin: algemeen bestuurslid en Corné de Koning, algemeen bestuurslid.

De Inge Memorial wordt georganiseerd door het Inge Sportfonds en de rolstoelafdeling van de SGB. Die sloot het seizoen altijd af met een vriendentoernooi. Sporters nodigden voor het toernooi vrienden en familie uit om mee te komen sporten of aanmoedigen en aansluitend samen te eten. Michiel Ruiter, algemeen coördinator en trainer van de rolstoelafdeling SGB: “Al snel na het overlijden van Inge kwamen we op het idee om de dag om te dopen tot de Inge Memorial.

Inge was één van de drijvende krachten achter de club en de organisatie van de dag. En bovendien een belangrijke sfeermaker! Toen het idee van het sportfonds ontstond, hebben we die twee aan elkaar gekoppeld. Naast familie en vrienden nodigen we ook de eerste sponsoren uit.”


Meer informatie over het Inge Sportfonds, vindt u op www.ingesportfonds.nl

Foto: ©Ingesportfonds

Be the first to comment on "Familie en vrienden van overleden Inge Caljouw richten Inge Sportfonds op"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*