Expositie ‘Duivensport een fijne hobby’ geopend door Wethouder Wisse

©Gemeente Veere

Postduivenvereniging De Zwaluw opende 18 maart de expositie ‘Duivensport een fijne hobby’ in het museumcafé van Het Polderhuis in Westkapelle. Ter ere van het 70-jarig jubileum van de vereniging. Wethouder Wisse was aanwezig tijdens de opening van de expositie.

Pieter Wisse “Het sportieve element van verenigingen is niet alleen belangrijk, maar ook het ontmoeten van elkaar, de sociale waarde. Omdat ook de basisscholen worden uitgenodigd voor de tentoonstelling is het mogelijk om de mooie verhalen door te vertellen en de jeugd enthousiast te maken door de duivensport”.

Wethouder Pieter Wisse
Tentoonstelling duivensport
©Gemeente Veere

De expositie is gericht op de Postduivenvereniging De Zwaluw van 1951 tot en met 2021. Hoe is de duivensport ontstaan, hoe gebeurt de verzorging, wie zijn de kampioenen, hoe oriënteert een duif zich, is elke duif geschikt om heel ver te vliegen? Zomaar wat vragen die beantwoord worden tijdens de expositie. Dat postduiven houden meer is dan een fijne hobby bleek o.a. tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als koerier en verkenner brachten ze belangrijke informatie van de vijand over naar de geallieerden. Er is zelfs een duif die daarvoor een heldenonderscheiding kreeg. Dit alles en nog veel meer is te bekijken in Het Polderhuis in Westkapelle van 19 maart tot en met 19 juni 2022. De toegang is gratis.