Eerste sneeuwval van winter 2021 op Walcheren; Sommige plaatsen al flink wit

Walcheren – Vrijdag vielen op Walcheren de eerste sneeuwvlokken van de maand December. De sneeuwval begon al vroeg in de ochtend. De grond was toen nog te warm, en de sneeuw smolt weer.

© Jelte Poppe / WFM96

Alleen op hoger gelegen gebouwen bleef de sneeuw liggen. Rond de middag ging de temperatuur even richting het vriespunt. In sommige delen van Walcheren bleef toen de sneeuw ook op straat liggen. De rest van de middag wordt er nog meer sneeuw verwacht in Walcheren. Voor zover bekend worden de straten en wegen niet gestrooid.

De vooruitzichten met het weerbericht door Meteo Zeeland:

Veel bewolking en perioden met regen of natte sneeuw. De temperatuur ligt rond 3 graden, maar loopt later op de dag op naar 7 graden. Matige tot vrij krachtige wind uit zuid tot zuidoost, later aan de kust ruimend noordwest en toenemend tot krachtig of hard.

©Jelte Poppe / WFM96

Komende nacht trekt de regen langzaam naar het oosten weg, aan de eind van de nacht bereiken opklaringen de westkust. De minimumtemperatuur is ongeveer 5 graden. De west tot noordwestelijke wind neemt geleidelijk af tot zwak, aan de kust tot vrij krachtig.Morgen is er vrij veel bewolking maar soms is de zon even te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur is circa 7 graden. De wind draait naar zuidwest en neem toe tot matig, aan de kust tot vrij krachtig.

Vooruitzichten:
Overgang naar een zacht en wisselvallig weertype, maandag waarschijnlijk droog.

Ook bouwgroep Peters werkt gewoon door in de sneeuw! Foto: Ingezonden

Be the first to comment on "Eerste sneeuwval van winter 2021 op Walcheren; Sommige plaatsen al flink wit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*