Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze

Het is bijna zover! Dry January zit er weer aan te komen. Onder het motto “Laat ze niet (ver)zuipen! en “IKPas starten met alcoholpauze in Januari” gaan weer veel mensen een poging wagen om een maand geen alcohol te drinken.

Door: Jelte Poppe

De dagen worden korter, je zit meer binnen en je wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenk je een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? IkPas daagt je uit om je alcoholgebruik in januari op pauze te zetten. Word je bewuster van je drinkgedrag en ervaar wat een pauze doet voor je gezondheid. Doe jij ook mee met Dry January?

Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Dat kan variëren van 1 glas per dag tot (meer dan) 20 glazen per week. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu kun je je inschrijven voor Dry January. Samen met duizenden anderen ga jij de uitdaging aan.


Met IkPas daag je jezelf uit om tijdens Dry January geen alcohol te drinken. Hierdoor word je je bewust van je alcoholgebruik en besef je dat dat glas wijn bij het eten een gewoonte is en geen bewuste keuze. Daarnaast merk je vaak ook fysieke voordelen. Je voelt je fitter, slaapt beter en verliest gewicht.


Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die dertig dagen ligt er een dipje op de loer. Dankzij je aanmelding bij IkPas ontvang je tips, artikelen, recepten en badges die je helpen en stimuleren om de maand januari geen alcohol te drinken. Je inschrijven voor Dry January verhoogt de kans op een succesvolle alcoholpauze aanzienlijk. IkPas vraagt je namelijk niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik op pauze te zetten.


Nieuwsgierig geworden of jij Dry January volhoudt? Meld je vanaf nu aan via https://ikpas.nl/inschrijven/. Doe alleen mee of als team. Stimuleer vooral je familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

‘Laat ze niet (ver)zuipen!’
Onder de naam ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ werken alle Zeeuwse gemeenten samen met GGD Zeeland, Emergis Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant en andere maatschappelijke partners samen om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

Foto: ©Pixabay

Be the first to comment on "Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*