Dodenherdenking 4 mei in Middelburg en Arnemuiden

Op 4 mei vindt in Middelburg en Arnemuiden de dodenherdenking plaats. In Middelburg op het Abdijplein en in Arnemuiden op de algemene begraafplaats aan de Rademacherstraat.

De herdenking in Middelburg start om 19.00 uur met een vesperdienst in de Nieuwe Kerk door City Pastoraat Middelburg. De ceremonie op het Abdijplein start om 19.40 uur (verzamelen vanaf 19.30 uur). Daar dragen een leerling van Nehalennia en stadsdichter Aschwin van den Abeele gedichten voor. Aansluitend houdt burgemeester Bergmann een toespraak.

Om 20.00 uur houden wij twee minuten stilte, gevolgd door de kranslegging en een lament ter nagedachtenis aan de doden. De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé.

In Arnemuiden vertrekt de stoet vanaf ’t Stadthuys (verzamelen 19.30 uur) met trommelslager om 19.45 uur naar de Oude Algemene Begraafplaats aan de Rademacherstraat. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus en een toespraak van wethouder Doorn-Roosenburg. Vervolgens draagt een Arnemuidse leerling een gedicht voor en worden kransen gelegd. De bijeenkomst eindigt met een defilé.