De Vlissingse schoenmaker was een willekeurig slachtoffer

De man die verdacht wordt van de moord op de schoenmaker in Vlissingen heeft zijn slachtoffer willekeurig uitgekozen. Dat blijkt uit een mail die het programma RTL Boulevard heeft ontvangen van de verdachte. De mail werd gestuurd na de moord in Vlissingen en voor de dubbele moord die dezelfde man in Alblasserdam zou hebben gepleegd. Daarbij kwamen een meisje en een vrouw om het leven, twee anderen raakten zwaargewond.

In de mail schrijft de 38-jarige verdachte aan RTL Boulevard dat hij handelde uit ‘pure wanhoop en radeloosheid’. Hij beweert al tijden te kampen met psychische problemen en zegt dat hem geen zorg wordt verleend: “Het is al jaren oorlog in mijn hoofd.” Ook zegt de man volgens RTL Boulevard: “Al vijf jaar vertel ik huisartsen en GGZ over mijn obsessie om een vuurwapen aan te schaffen”

Lees ook: Man overleden in Vlissingen; Politie gaat uit van Misdrijf

De verdachte verstuurde de e-mail vlak voor zijn daad in Alblasserdam. Aan de mail waren ook ‘enkele gruwelijke foto’s’ van het vermoorde slachtoffer uit Vlissingen toegevoegd. Volgens RTL Boulevard is op de foto’s te zien dat hij is doodgeschoten. Ook staan er volgens het programma details in de mail die alleen de schutter kan weten. De politie trof de vermoorde schoenmaker afgelopen woensdag dood aan in zijn zaak in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen.

Lees ook: Verdachte dodelijk misdrijf Vlissingen ook verdacht van doodschieten vrouw en meisje in Alblasserdam

Volgens de mail van de verdachte was de schoenmaker een willekeurig slachtoffer. De twee hadden elkaar ontmoet via een chatroom voor homo’s. Hij pleegde de moord om zijn wapen te testen, en zijn haat te uiten aan een persoon waarvan de naam om privacyredenen niet genoemd wordt in het artikel van RTL Boulevard. Het wapen zou gekocht zijn via Telegram.

— Artikel via Omroep Zeeland–