Dakrenovatie monumentale Domburgse villa genomineerd voor Vakwerk Awards 2022

Broers Jaco (links) en Hendrik (rechts) voor Villa de Wael

De broers Jako en Hendrik Maljaars zijn genomineerd voor de Vakwerk Awards 2022 met de dakrenovatie van Residentie Villa de Wael in Domburg.


De genomineerden werden met een smoes naar Studio Baarn gelokt, waar ze dachten een offerte te moeten maken. Niets was minder waar, de Walcherse broers – beiden actief als zelfstandige in de bouw – kregen te horen dat hun bouwproject was genomineerd voor de Vakwerk Awards 2022, waarna ze het project onder leiding van presentator Frits Sissing aan een vierkoppige vakjury mochten toelichten.


Residentie Villa De Wael werd in 1883 gebouwd in de Zeeuwse badplaats Domburg en is in 1997 aangewezen als rijksmonument. De Walcherse broers kregen de opdracht om het dak van deze monumentale villa geheel in oude stijl te renoveren. Voor de jury van de Vakwerk Awards reden om dit unieke project te nomineren.


De Vakwerk Awards wordt jaarlijks georganiseerd door groothandel Bouwmaat in samenwerking met Zelfstandigen Bouw. Met deze prijzen willen Bouwmaat en Zelfstandigen Bouw kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen én belonen. Het project is genomineerd in de categorie Renovatie & Onderhoud. Ook zijn er nominaties voor de categorieën Duurzaam Bouwen, Interieurbouw en Aan- & Verbouw.


Tijdens het Bouwmaat XXL event op 9 juni 2022 worden de winnaars van de vier categorieën van de Vakwerk Awards bekend gemaakt en de bijbehorende prijzen uitgereikt. De vakjury kiest naast een winnaar per categorie ook een algemene winnaar, die er met een Ford Transit Custom vandoor gaat. Ook het publiek krijgt de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete vakwerk. Stemmen kan door hier te klikken

Comments are closed.