Burgemeester vd Zwaag schrijft brief aan inwoners van de gemeente Veere

Burgemeester van der Zwaag van de gemeente Veere heeft een brief geschreven voor alle inwoners van de gemeente Veere.

Hij schrijft de brief aan alle inwoners en ondernemers in de gemeente Veere. “We hebben nu al anderhalf jaar te maken met ingrijpende maatregelen. Corona heeft nog steeds een grote invloed op ons leven. Het aantal positieve testen en de druk op de zorg begint weer te stijgen. Om verdere stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en overbelasting van de zorg te voorkomen, gaan op zondag 28 november wederom landelijke strengere maatregelen in. Dit heeft natuurlijk invloed op ons allen. Via deze brief wil ik mijn waardering uitspreken over de manier hoe u hier mee omgaat”, zo begint de burgemeester de brief.

Ook benadrukt de burgemeester dat we vergeleken met vorig najaar wel een vooruitgang hebben geboekt. Veel mensen zijn tussentijd gevaccineerd en dat is heel belangrijk. “Ook mewnsen die gevaccineerd zijn kunnen besmet raken, maar ze worden minder ziek en ontwikkelen geen ernstige klachten. Opname in het ziekenhuis is dan niet nodig. Op deze manier neemt de druk op de zorg af”.

Ook steekt hij de ondernemers van de gemeente Veere een hard onder de riem. Hij vertelt dat het voor veel ondernemers dit dan ook de belangrijkste tijd is van het jaar, en een mooie periode om omzetten te halen. “We realiseren ons dat de maatregelen die zijn afgekondigd zeker niet makkelijk zijn en veel van u vraagt. Het voelt alsof we weer terug bij af zijn. Eerlijk gezegd is dat ook zo. Maar we doen dit wel allemaal met een goede reden. We doen nu weer een paar stappen terug, zodat we straks hopelijk weer een paar stappen vooruit kunnen zetten”.

Vd Zwaag sluit de brief af met de mededeling dat we dit samen moeten doen. “We zijn voorlopig nog niet af van corona maar ik vertrouw erop dat we elkaar door deze lastige periode heen helpen. In de samenleving beginnen er heftige discussies te ontstaan tussen voor- en tegenstanders van het vaccin. Ik vraag u allen om respect te hebben voor elkaars keuze. Ik hoop dat we allemaal op elkaar letten en helpen waar dat nodig is. Laten we vooral veel geduld hebben met elkaar en hopen dat deze lastige periode snel onder controle is.