Brand in berging woningen Topaas Middelburg

In een berging van meerdere woningen aan de Topaas in Middelburg heeft donderdagavond brand gewoed. Mede dankzij een oplettende bewoner is erger voorkomen.

De brandweer werd rond 22:44 uur zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand aan het betreffende adres. Al snel bleek de berging vol rook te staan, en perste dit al naar buiten via ventilatiegaten. Ook was de toegangsdeur al warm. Hierop is de brandweer met prioriteit 1 ter plaatse gekomen.

Omdat er volop rook vrij kwam, werden bewoners en aanwonende verzocht om hun woning uit te gaan, en uit de rook te blijven. Toen de brandweer de deur naar de berging opende, kwam er veel rook vrij. Hierop is de brandweer naar binnengegaan om een verkenning uit te voeren. Hierbij is de brandhaard gevonden en geblust.

Wat precies in de brand stond is niet bekend. Nadat de brand geblust was, kon het ventileren beginnen. In meerdere woningen hing een rook lucht. De brandweer heeft deze nog gecontroleerd op eventuele aanwezige koolmonoxide.

Dankzij een oplettende buurtbewoner is erger voorkomen! Na ruim een uur kon de brandweer inpakken, en weer retour naar de kazerne. Ook de politie kwam als ondersteuning nog ter plaatse. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.