Bandleden BLØF geridderd door burgemeester Bergman

©WFM96.nl

BLØF heeft gisterenavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen, vooraf aan het jubileumconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De bandleden werden benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

Dat meldt de band op Facebook. We kunnen het nog nauwelijks geloven”, reageert de band online. “Wat een eer!” De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann reikte de onderscheiding uit, net voor bandleden Paskal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink het podium opgingen. Hij bedankte hen voor hun verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

We kunnen het nog nauwelijks geloven 🎖 Zojuist werden we in de Ziggo Dome benoemd tot ‘Ridders in de Orde van Oranje-Nassau’ door de burgemeester van Middelburg, Mr. H.M. Bergmann. Wat een eer! #30jaarBLØF

©WFM96.nl

BLØF brak in 1998 door met Liefs uit Londen en scoorde sindsdien talloze hits, sleepte vele muziekprijzen binnen en organiseert al dik vijftien jaar het eigen festival Concert at SEA. Kortom: de band is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Al kijken de muzikanten daar zelf nog steeds nuchter naar. “We beginnen er nu wel een beetje bij te horen en dat is een raar idee”, zei bassist Peter Slager in het interview dat de bandleden over hun jubileum aan Omroep Zeeland gaven.

©WFM96.nl

— Artikel via Omroep Zeeland–