Band “Waested” brengt vrijdag nieuwe EP uit

PERZe noemen het “Alternatieve (punk) rock”! Op 13 mei 2022 komt de Nederlande band ‘WÆSTED’ uit mijn hun eerste EP ‘Life Will Be Disaster’.

Na reeds enkele songs gereleased te hebben, besloot frontman Fabian Houweling de stap te nemen om een vaste band op te richten en een eerste EP uit te brengen.

De voorstelling van hun EP zullen zal plaatsvinden op de releasedag zelf, 13 mei, in Vlissingen bij de Piek vanaf 21u00.

Waested zal samen optreden met twee support acts. Zo zal Mindfuel met hun Psychedelische Rock het publiek warm maken als voorprogramma en zal Rites met hun Punk Sounds de avond knallend afsluiten na het optreden van Waested.

Voor frontman Fabian is muziek zijn uitlaatklep. Voor hem is het een manier om gevoelens, emoties en frustraties te eruit te gooien. Inspiratie haalt hij uit levenservaringen in combinatie met de mensen en situaties die zich rondom hem afspelen. Dit doet hij helemaal unfiltered, een zuivere weergave van hoe hij de dingen ziet.

Voor wie de band reeds kent, zullen enkele nummers reeds gekend zijn. Zo zijn de klassiekers ‘Nightmare’ en ‘Creepy Place’ ook zeker op de EP terug te vinden. Voorlopig is de EP niet fysiek verkrijgbaar, deze zal wel te beluisteren zijn op alle streamingsplatformen zoals Spotify, Apple Music, Soundcloud etc.

Foto: Waested te gast in “Het Zaterdagavondcafe, met Jelte Poppe.