Balkons van flat Meanderlaan onveilig; Bewoners mogen er geen gebruik van maken

De balkons van de Meanderflat zijn onveilig. Dat meldt het Woongoed in een brief aan de bewoners.

Door: Jelte Poppe

Die brief werd gisteren aan alle bewoners van de flat gestuurd welke een balkon op bij hun appartement hebben. Deze brief heeft onze redactie ook in handen gekregen. In de brief staat dat een Bouwgroep in fase 1 en 2 (met een hogere huisnummer) heeft bezocht.

Uit dit bezoek is gebleken dat de bouten waarmee de betonnen balustrades bevestigd zitten aan het balkon te roestig zijn. Ze gaven de constructeur de opdracht om dit te onderzoeken, en uit dat rapport bleek dat enkele bouten sterk verroest zijn.

De desbetreffende balkons

De Woongoed stelt voorop dat de veiligheid van de bewoners voorop staat, en dat ze maatregelen gaat treffen. Wel betekend dat voor de bewoners met een balkon, dat ze deze tijdelijk niet meer mogen gebruiken. Als tegemoetkoming hiervoor krijgt elk huishouden met een balkon €10,- euro van het Woongoed.

Een bouwgroep zal beugels aan de betonnen balustrades brengen. Dat betekend dat de situatie op dat moment stabiel is, en dat de bewoners dan wel weer gebruik mogen maken van hun balkon.

Aanstaande woensdag 20 oktober starten hiervoor de werkzaamheden. Die voeren ze uit met behulp van hoogwerkers. Ze starten dan bij de woningen aan de Torenweg, met een hoog huisnummer en eindigen bij de woningen die gelegen zijn naast de Overloper. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Ter voorbereiding brengt de bouwgroep op dinsdag 19 oktober rijplaten aan. Voor de werkzaamheden hoeft de bewoner niet thuis te zijn.

Het werk voeren ze uit tussen 07:30 en 17:00 uur. De bewoners en omwonende kunnen overlast ervaren van het boren in de muur.

Het betekend dus voor bewoners dat ze tijdelijk geen gebruik mogen maken van hun balkon en/of tuin. Zodra alle ankers zijn aangebracht mogen de bewoners weer hun balkon betreden.

De beugels zijn een tijdelijke oplossing. Daarna wordt verder gekeken naar een definitieve oplossing. Dat kost tijd. de Woongoed zal de bewoners vanaf dat moment verder informeren over het verdere verloop.

De tegemoetkoming van €10,- euro is volgens het Woongoed vastgesteld op basis van de duur van het werk. Volgende week wordt dit bedrag aan de bewoners uitbetaald.

Foto’s via Google Maps