Op woensdagavond 16 juni organiseert de gemeente Vlissingen een informatiebijeenkomst voor inwoners getiteld ‘Aardgasvrij in 2050 begint nu!’.

Vlissingen – Op woensdagavond 16 juni organiseert de gemeente Vlissingen een informatiebijeenkomst voor inwoners getiteld ‘Aardgasvrij in 2050 begint nu!’.

In deze digitale bijeenkomst bespreekt de gemeente met de inwoners hoe we de overstap naar een aardgasvrije gemeente kunnen maken. Zo  kijken ze welke wijk op welke manier over zou kunnen gaan op andere manieren van verwarmen. Welke tussenstappen kunnen we nu al nemen? De inbreng en uitkomsten van deze bijeenkomst neemt de gemeente mee in de Transitievisie Warmte. Aan het eind van 2021 moet elke gemeente zo’n visie hebben vastgesteld.

In november 2020 heeft de gemeente hun inwoners via een online enquête gevraagd mee te denken over dit onderwerp. Daaruit bleek dat veel inwoners van de gemeente weten dat we op zoek moeten naar andere, duurzame manieren van verwarmen. Ook kwam naar voren dat veel inwoners regelmatig over dit onderwerp geïnformeerd willen worden.

Tijdens de inwonersavond op 16 juni vertelt de gemeente Vlissingen:

waar we als gemeente nu staan;
meer over de overstap naar aardgasvrij en de tussenstappen daar naartoe; 
de eerste resultaten uit de Transitievisie Warmte.

En uiteraard praten ze graag met inwoners door over de vervolgstappen richting de uitvoering.

 

De digitale inwonersavond start om 19.00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze online bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan via de website www.vlissingen.nl/transitievisiewarmte.
De bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Ruim voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen.

 

Foto: gemeente Vlissingen

Be the first to comment on "Op woensdagavond 16 juni organiseert de gemeente Vlissingen een informatiebijeenkomst voor inwoners getiteld ‘Aardgasvrij in 2050 begint nu!’."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*