Tony de Dreu en Irina Trujilo winnaars van kampioenschap Sjeezenrijden Meliskerke

Winnaars Irina en Tony ©Colin Hofman / Meliskerke.info

Op zaterdag was in Meliskerke het kampioenschap Sjeezenrijden tijdens het 75-jarig bestaan van de Zeeuwse Ringrijders vereniging. Tony de Dreu en Irina Trujilo werden de kampioen!

Het was een spannende race op de kletsnatte zaterdag in Meliskerke. Het halve dorp was afgesloten voor het kampioenschap Sjeezenrijden. Veel mensen liepen uit naar de Dorpstraat en Torenstraat om naar de wedstrijd te kijken.

De route liep dit jaar iets anders door het dorp. De paarden met hun sjeezen reden dit jaar door de Bergstraat, Cornelis Jaspersestraat om vervolgens door de Siverstraat weer de Dorpstraat in te rijden.

©Colin Hofman / Meliskerke.info

Ondanks de regen stonden de echte fans en genieters weer langs de kant van de hekkens. In totaal streden 34 deelnemende koppels om de kampioenschap. Tony en Irina gingen er uiteindelijk vandoor met de hoofdprijs. Zij behaalden in alle 14 rondes 5 punten, met een totaal van 70 punten.

Op de tweede plaats eindigde Femke Dingemanse en Jan Jakobsen. De derde beker ging naar Angelina Francke en Ab Paauwe. Marielle en Arno Francke eindigde op de vierde plaats, en Lieneke en Adriaan Reijnierse eindigde met 68 punten op de 5de plaats.

Burgemeester vd Zwaag reikte de prijs uit aan de kampioenen.

©Colin Hofman / Meliskerke.info