Landelijke Strandverkiezingen 2022 in de gemeente Veere

Donderdag 28 juli vonden de Landelijke Strandverkiezingen plaats in de gemeente Veere. Dat had de gemeente te danken aan de verkiezing van ‘Beachclub Lekker’ in Vrouwenpolder tot ‘Beste Strandpaviljoen van 2020’.

Corona liet de organisatie van Strand Nederland en de gemeente Veere twee jaar wachten, maar donderdag was het eindelijk zo ver. Tijdens de Landelijke Strandverkiezingen werden diverse prijzen uitgereikt, waaronder die voor schoonste strand en beste strandpaviljoen van het jaar.

Strandpaviljoeneigenaren uit heel Nederland hadden zich aangemeld voor een divers programma. Het ochtendprogramma bestond uit excursies door de gemeente Veere en inspirerende presentaties in het gemeentehuis in Domburg. Het middagprogramma bestond uit de Strandverkiezingen. Er werden prijzen uitgereikt voor: Beste Strandpaviljoen van Nederland, Beste Nieuwkomer, Meest duurzame Strandpaviljoen, Beste Strandpaviljoen per provincie, Schoonste strand van Nederland en Schoonste strand per provincie. De burgemeester van Veere reikte de prijs voor Beste Strandpaviljoen van Zeeland uit aan Dok 14 uit Cadzand.

foto: Burgemeester Van der Zwaag met de winnaars van het beste paviljoen van Zeeland – Dok14

Al bijna 20 jaar lang worden er Landelijke Strandverkiezingen gehouden. Deze dag wordt georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.  De beste paviljoens zijn gekozen aan de hand van stemmen en beoordelingen van mystery guests. De schoonste stranden zijn gekozen aan de hand van strandinspecties.