Gemeente Veere opzoek naar Veere ondernemer die Groene Pluim verdient

Wilt u andere bedrijven graag inspireren met uw duurzame initiatieven en geïnspireerd worden door andere duurzame bedrijven? Meld u dan aan voor (het netwerk van) de Groene Pluim! Afgelopen jaren reikten de gemeente Veere de Groene Inspiratieprijs uit aan duurzame ondernemers. Nu gaan ze over op het landelijke initiatief : De Groene Pluim!

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen. Voldoet u als ondernemer aan een aantal criteria, dan ontvangt u een Groene Pluim. Dat kost niets en levert u veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart op. Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie verdienen de Groene Pluim. Door aan te sluiten maakt u deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Zij leren van elkaar en delen hun kennis. Dit doen ze door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices. De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels 350 aangesloten bedrijven en 41 Groene Pluimhouders.

“Uit onze contacten met bedrijven viel het ons op dat veel bedrijven actief zijn met duurzaamheid. Ze vinden dit allemaal zo normaal dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Je kunt andere ondernemers juist inspireren en motiveren met duurzaamheid aan de slag te gaan. Dit doorvertellen geven wij graag een zetje met De Groene Pluim.”

Wethouders Steketee (duurzaamheid) en de Visser (economie)

Het nieuwe college van de gemeente Veere geeft hoog op over ondernemen en duurzaamheid. Eerder werd al de Groene Innovatieprijs georganiseerd. Nu dus De Groene Pluim. Al die groene ambities zijn niet zo vreemd voor de gemeente. Wij danken voor een groot deel onze ontwikkeling aan wind en water. Steeds meer bedrijven nemen maatregelen om respectvol om te gaan met hun omgeving. Duurzaam ondernemen is een kwestie van investeren om een beter rendement te halen. Als we allemaal slim omgaan met energie, water, afval en vervoer sparen we het milieu én geld. Iedere onderneming kan besparen op de energierekening, waternota, afval- en transportkosten.

Om deze voornemens om te zetten in realiteit is actieve participatie van Veerse bedrijven essentieel.
Bedrijven in de gemeente Veere kunnen zich de hele maand september aanmelden via www.degroenepluim.nl(externe link).  De uitreiking vindt eind november/begin december plaats met aansluitend een netwerkborrel.