21e Editie van de Aagtekerkerun staat voor de boeg

© MC de Pekelinge

MC de Pekelinge organiseert op zaterdag 17 december voor de 21e keer de Aagtekerkerun. Na twee jaar afwezigheid door corona is de hardloopwedstrijd weer terug. Ook dit jaar kan er gestart worden op de 7,5 en 13,8 kilometer. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar. 

Voorinschrijven is mogelijk via onze website www.mcdepekelinge.nl en kost 7 euro. Na-inschrijven kan op de wedstrijddag bij Hotel Café Restaurant Kodde aan de Burgemeester Bosselaarstraat 14 in Aagtekerke en kost 10 euro. Startnummers kunnen afgehaald worden bij HCR Kodde op zaterdag 17 december vanaf 11.30 uur tot 13.30 uur. De na-inschrijving stopt om 13.30 uur.

De start vindt traditioneel plaats achter de oude brandweerauto uit Oostkapelle vanaf de Kerkring. Hierna brengt de hardloopwedstrijd je over B-wegen, door het bos en de duinen en over het strand. Bij de finish voorziet de organisatie van thee en frisdrank. De prijsuitreiking is rond 16:30 uur.

Het parcoursrecord is sinds 2018 in handen van Tim van de Broeke uit Vlissingen in een tijd van 43 minuten en 19 seconden. Bij de dames is dit record in handen van Anjolie Engels uit Middelburg in een tijd van 50 minuten en 22 seconden. Dat deed ze in 2011. 

Hotel cafe Restaurant Kodde stelt bekers ter beschikking voor de eerste drie finishers in iedere categorie. Parkeren is mogelijk op het CZAV-terrein bij binnenkomst van Aagtekerke aan de Pekelingseweg 2.

Stichting Wandelen Oostkapelle organiseert in de ochtenduren een wandeltocht over 8, 15, of 20 kilometer. Hiervoor hoeft niet van te voren worden ingeschreven. Deelname voor wandelsportleden kost 3 euro en voor niet-leden 4 euro. 

Na de loop vindt er een eindejaarsfeest plaats waar Joy Rock uit Serooskerke voor een schitterend optreden zal zorgen. Hun optreden bestaat uit nieuwe nummers en een groot aantal Rock-covers.