ketikotitafel organiseert dit jaar weer een dialoogtas

Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op 1 juli, Keti Koti (ketenen verbroken), gevierd.

Ook dit jaar kun je deelnemen aan een Keti Koti dialoogtafel met een maaltijd en een ongewoon goed gesprek over welke ervaringen, gevoelens en inzichten samenhangen met ons gedeelde slavernijverleden.
Leven we naast of langs elkaar heen of kunnen wij mensen (zwart, wit en alle kleuren ertussenin) een verbinding met elkaar aangaan?

Keti Koti Tafel is een nieuwe traditie waarbij middels het uitwisselen van persoonlijke ervaringen stilgestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. De dialogen vinden door heel Nederland plaats.
Voorheen bij kennisinstellingen, overheden, maatschappelijke en onderwijsinstellingen, stadsarchieven en bibliotheken.

Sinds de coronapandemie, met de Keti Koti Dialoogtas, bij mensen thuis. 

Het thema van de Keti Koti Dialoogtafels in Zeeland is dit jaar ‘Verbinding’.

De geschiedenis leert ons dat we 158 jaar nadat de ketenen werden verbroken, als (witte en zwarte) mensen het samenleven nog verschillend beleven.
In hoeverre kunnen we wat verbinding verhindert wegnemen en werken aan een meer inclusieve samenleving in het heden?

Keti Koti Dialoogtas Keti Koti Tafel Community Zeeland biedt evenals vorig jaar een tas aan met ingrediënten voor een Antilliaanse/Surinaamse maaltijd en een goed gesprek in de vorm van prikkelende dialoogvragen. Zo kun je op 1 juli thuis Keti Koti vieren, coronaproof met vrienden, familie en bekenden.

Zo ziet de inhoud van een dialoogtas eruit:

In de Keti Koti Tas voor thuis zit een (bijna) kant-en-klare pindasoep (vegetarisch) en een dessert. Het materiaal om de dialoog op gang te brengen bestaat uit een boekje met aanbevelingen voor de opzet van de dialoogmaaltijd, audiovisuele appetizers en drie enveloppen met dialoogvragen. De gespreksvragen zijn uitnodigend voor mensen vanaf 7 jaar, dus jong tot oud kan meedoen!

De Keti Koti Tafel Tas kost € 5,- p.p. (met een minimale afname van twee personen). Na aanmelding en betaling, vóór 23 juni, is de tas op woensdag 30 juni af te halen bij de diverse uitgiftepunten in Zeeland. Zie voor meer informatie, de uitgiftepunten en bestellen de website van Keti Koti

 

Be the first to comment on "ketikotitafel organiseert dit jaar weer een dialoogtas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*